aishah's FotoPage

By: aishah arahman

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[Archive]
Sunday, 30-Mar-2008 12:15 Email | Share | | Bookmark
SAbah's Collections - Memory with Puss, Arah, Jan & anak2

kami tak naik flight ni..
masjid terapung kat Sabah
posing dari jauh jer..on d way ke Tuaran
View all 6 photos...


Friday, 28-Mar-2008 04:15 Email | Share | | Bookmark
Langkawi Dalam Kenangan

tarik beg...mcm terkuag AF plaks
di tmn buaya
nk posing ngan buaya tp x dpt
View all 12 photos...
Aku, mak, ayah, syida dan muhd - ke Pulau Lagenda Langkawi.

Tido kat umah guru MRSm tempat syida study dulu. Nak jimat kos penginapan punya pasai...umah tu selesa n luas. Tapi kami tak berani tido kat dlam bilik sebab sunyi n seram. Rupa2nya umah tu berantu adik aku cakap...tapi dia bagitau setelah kami selamat smpai Banggol Besi. Fuh! Nasib baik...kalo tak tentu aku tak lena tido..

Banyak jugak tempat yg kami sempat singgah. Tapi hanya sekadar singgah jer..Kami singgah kat Taman Buaya..candid 2,3 keping pic ngn monyet dan replika buaya....pastu kami pun blah. Nak masuk pun tak berbaloi sbb masa kami sampai tu dah jam 5.30 petang. Taman tu di tutup jam 6 petang. Kang tak pasai2 rugi jer duit tiket sorang Rm10 hengget..huhu..

Syida beria nk p mandi kat Pantai Pasir Tengkorak kot. Dengar nama pun dah seram dah. tapi dengar kata tempat tu best untuk mandi-mandi manda, aku pun menderu laju memandu keta proton saga buruk tu mencari pantai yg dimaksudkan. Hebat! Aku dan famili (mak + ayah + syida + muhd) berjaya tiba. ....Senyap dan sunyi suasana sekitar. Nampak kelibat 2,3 anak muda melepak di tangga menuju ke arah pantai. Memang sesuai dengan namanya, Pasir Tengkorak. Sempat juga posing kat bwah pokok tepi pantai tu...tapi kami takut nak mandi di pantai. At last...kami mengorak langkah ke kereta dan bergerak ke destinasi seterusnya.

Minyak abiss...keta stop kat tengah2 Pekan Kuah. Ayah aku terpaksa tolak keta proton saga buruk ke tepi sblm kami pi cari stesen minyak....Phuh!! Bangang betoi keta sewa tu...dah le buruk, pintu side driver tak bleh buka plakss tu.

Kat jeti Langkawi...baru tiba.


Di Taman Buaya...ada 3 ekor buaya




Monday, 24-Mar-2008 09:33 Email | Share | | Bookmark
Singapore in Memory 19 Mac - 22 Mac 2008

kami naik tren dr kl central jam 9:15mlm
aku tido kt katil ni
kebulog..mkn kat kafe KTM
View all 81 photos...
Simply Singapore...Uniquely Singapore! Akhirnya kami dapat tau apa yg simple dan unik sangat kat Singapore ni. Trip yang dirancang sejak awal thn 2008 akhirnya menjadi kenyataan pd 19 Mac -22 Mac 2008 ari tu.

Ahli rombongan cik Kiah = AKu, Puss, Arah, Ekie n CT -

Best, Adventure, Sakit Kaki...3 words yg memberi gambaran trip kami. HUhu..
Kami naik tren Senandung Malam kat KL central 9:15mlm. First time naik tren ada katil..fuh! susah betoi aku nk tido. Bunyi mcam2..suara org dengkur, bunyi keceh..keceh..ketapi n macam2 bunyi lg. Sedar2 org wat announcement yg tren nk stop kat stesen JB utk pemeriksaan kastam kot. Kelam-kabut bangun gosok mata. Lama gak tren stop kat JB. Lebih kurang sejam. Kitorang solat Subuh kat atas katil jer...Solat sambil duduk. Jam 6.30 am tren bertolak dr JB n 10 minit lepas tu stop lagi kat Woodland plaks. Kali ni semua penumpang kena turun sbb nak cop paspot n cek barang...

20 Mac 2008 - 8.15am baru tiba kat KTM Tanjung Pagar. Lepas breakfast baru kitorang memulakan trip yg penuh adventure ni. HUhu! Kami jalan kaki ke MRT terdekat..Autram Park ke Orchard Road. Hasrat dihati nak jalan kaki dari ORchard Road ke Geylang. Tengok map cam dekat jer..tapi hakikatnya jauh giler. Dah le usung beg berat kat bahu...

Ape2 pun cari hotel dulu. Ekie dah book Fragrance Hotel - Ruby kat Lorong Geylang 20. Bas berenti kat Lorong Geylang 18 n kami jalan kaki cari Lorong 20. Tengok kiri, tengok kanan..tempat ni tak ubah mcm Lorong Hj Taib jer. Tawar-menawar berlaku antara amoi2 yg dressing tak cukup kain ngn apek2 kat situ. Seram gak tengok...tapi kami tetap teruskan pencarian. Nasib baik ekie terror baca map. Tak sia2 hang wat PHD kie... Kami berjaya temui Hotel Ruby tu. Tapi agak malang sbb tak bleh check-in b4 3pm. Lepas tinggal beg2 yg berat mcam bawak batu-bata tu...kami p cari tempat mkn.

Cari punya cari...kami terjumpa la sebuah restoran Melayu Hjh Maimunah kat Jln Pisang..dkt ngn MRT Bugis. Ape lagi..melantak sakan le kat situ. Masing2 kebuluran...

Sepanjang kat sana kami sempat jalan2 kat Bugis Street, Bugis Junction, Little India, Marina Bay, area Raffles, Changi Airport, Pulau Sentosa, Orchard, Geylang...

Panjang plaks nk citer kat sini. Conclusionnya memang best n adventure. Rasa mcm nk pegi lagi. Banyak lg tempat yg kitorang tak sempat singgah. Hehe...kengkawan bila next tripp kita?




oscar - song of the sea


besHnya dapat keta baru...




[Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net